Inwerken 2.0 bij Restaurant Vroeg (Bunnik)

 

Afgelopen jaar werd Restaurant Vroeg winnaar van de verkiezing ‘ Beste Leerbedrijf Horeca 2015’. Onder het motto: ‘de beste zijn en de beste blijven‘ is Restaurant Vroeg een samenwerking aangegaan met Improgression en Wessels Trainingen om een online inwerk programma te ontwikkelen.

Op het online training platform van Improgression komen meerdere opdrachten met verschillende thema’s zoals Welkom, Gasten, Up-selling, aan bod om progressie te boeken bij de werknemers door middel van feedback. Leren en jezelf verbeteren is dé drijfveer voor het leerbedrijf om haar gasten te kunnen blijven verrassen. Niet alleen met gerechten en presentaties, maar ook met persoonlijkheid.

Begin Augustus 2016 is de grote kick-off voor alle werknemers van Restaurant Vroeg. Desalniettemin is een bezoek aan Restaurant Vroeg voor die tijd meer dan de moeite waard!

Nieuwsgierig geworden naar het inwerken 2.0 voor de Horeca? Stuur een berichtje naar:fenna@improgression.nl

bunnik

Met dank aan: (v.l.n.r. foto) Mike Onasse (chef Patissier Restaurant Vroeg), Yvette Vierhout (de Ruwe Talenten), Maarten Wessels (Wessels trainingen), Harold Wennink (bedrijfsleider), Léon Keekstra (de Stadsbemoeial), Janneke van Veen (restaurantmanager), Mark van den Heuvel (sous chef), en Daan Klomp (cameraman).

Wilt u op de hoogte blijven over Improgression?

Schrijf u in voor onze kwartaal nieuwsbrief